Een artefacttekening is niet alleen een plaatje, maar geeft vooral ook belangrijke informatie over de verschillende eigenschappen van het artefact en de wijze waarop het bewerkt en/ of gebruikt is. Artefacttekeningen dienen daarom te voldoen  aan (internationaal) erkende tekenconventies.  De wijze waarop lijnen, arceringen, stippelingen en dergelijke worden afgebeeld hebben een specifieke betekenis die als het ware kan worden “gelezen” en worden gebruikt voor verdere studie. Een tekening geeft hierdoor veel meer informatie over het artefact dan bijvoorbeeld een foto!

De Litholoog tekent digitaal en levert de afbeeldingen ook digitaal aan in Illustrator of PDF. Hierdoor kunnen tekeningen in iedere gewenste schaal worden geleverd en naar wens van de opdrachtgever worden aangepast voor publicatie. De lijnen van de vectorbestanden worden altijd scherp afgedrukt, in tegenstelling tot rasterbestanden (bijvoorbeeld scans).

voorbeeld tekening vuursteen

voorbeeld tekening natuursteen

voorbeeld tekening aardewerk

De Litholoog hanteert zeer scherpe tarieven voor artefacttekeningen! Neem voor meer informatie contact op met de Litholoog